Comunitățile locale au nevoie de energie verde pentru a îndeplini standardele climatice ale Uniunii Europene.
În mandatul din viitorul legislativ european am drept obiectiv să sprijin autoritățile locale în dezvoltarea de parcuri fotovoltaice și eoliene care să genereze electricitate verde la costuri reduse pentru comunitățile locale.
Conectarea cu marile proiecte de infrastructură este cheie pentru dezvoltarea segmentului logistic și segmentului industrial. Așa vom putea atrage investitori la nivel local și vom putea asigura noi locuri de muncă bine plătite. Acest lucru va crește atractivitatea județului Argeș pentru tinerele generații și va menține echilibrul demografic pe termen lung, un obiectiv foarte important pentru Uniunea Europeană.
Un nou pod peste Argeș este un alt obiectiv pentru care fondurile europene vor transforma o dorință de 34 de ani în realitate.
Pandemia COVID-19 a fost un test pentru tot sistemul medical la nivel European. De aceea, Uniunea Europeană sprijină reforma sistemelor locale de sănătate, pentru că un sistem medical puternic este o bază excelentă pentru atractivitatea locală. Argeșul are nevoie de fonduri europene pentru reabilitarea spitalului județean, dar și de fonduri pentru realizarea de la 0 a unui spital municipal la cele mai înalte standarde.
Împreună cu o administrație modernă putem să ducem la bun sfârșit proiecte care vor schimba soarta județului pe care noi, cu toții, îl numim “acasă”.
Avem un centru universitar care se poate tranforma în pol de atractivitate la nivel regional. Conectând centrul universitar cu nevoile mediului de business și cu industria auto, împreună cu o nouă echipă la nivel local, putem atrage fonduri europene pentru un centru de cercetare și dezvoltare unic în zona de est a Europei, care să fie dedicat industriei auto.
CentruL de dezvoltare și cercetare pe care vrem să îl dezvoltăm se va orienta către un transport mai curat și mai sustenabil, care utilizează resursele lumii în mod mai responsabil și sporește siguranța și echitatea.
Aceste idei de bază au fost combinate pentru a crea acronimul CASE, care înseamnă Connected, Autonomous, Shared și Electrified. Termenul CASE este utilizat pe scară largă în industria auto pentru a descrie evoluția profundă care transformă automobilul de astăzi în viitorul vehicul de transport comercial ușor și personal.
Argeșul era un reper la nivel industrial și acest lucru trebuie să revină în comunitățile locale. Obiectivul meu este să ofer vizibilitate tuturor oportunităților de investiții deschise de proiectele de infrastructură.
Fondurile europene nu sunt un motor de dezvoltare doar pentru comunități, ci și pentru întreprinderi. Cu cât avem autorități care reușesc să absoarbă mai multe fonduri, dar și companii care folosesc acest motor de dezvoltare, cu atât construim un pilon industrial aliniat la standardele de mediu ale Uniunii Europene care va oferi sustenabilitate economică la nivel local și regional.
Comunitățile moderne nu trebuie să fie doar la nivel urban. Comunitățile rurale trebuie să devină vectori de dezvoltare rapidă pentru a stopa depopularea anumitor zone. De aceea, cheia pentru acestea este modernizarea rețelelor edilitare – accesul la apă curentă, la canalizare, la rețele electrice moderne.
Voi fi un partener de dialog pentru toate autoritățile locale care vor derula proiecte pe fonduri europene pentru modernizarea rețelelor edilitare.
Conservarea naturii și combaterea efectelor schimbărilor climatice sunt obiectivele Uniunii Europene pentru următorul legislativ.
Trebuie să facem pași fermi în conservarea pădurilor din Argeș, avem nevoie de arii protejate care să se alinieze cu legislația europeană cu privire la conservarea fondului silvic.
Voi sprijini demersurile autorităților locale pentru conservarea ariilor protejate și pentru achiziționarea pe fonduri europene.
Putem renova toate școlile din județul Argeș și putem dota laboratoare școlare cu materiale educaționale inovatoare. Putem dota cabinetele medicale școlare ca prim pilon în educația sanitară și medicina preventivă. Aceste acțiuni pot fi realizate folosind fonduri europene în colaborare cu autoritățile locale.
De modernizarea sistemului educațional local va depinde atractivitatea județului pentru tinerele generații.
Alături de o administrație reformată putem aduce baze sportive pe fonduri europene în comunitățile locale. Sprijinirea sportului este o prioritate la nivel european pentru că reprezintă primul pilon în prevenție.
Cu provocări precum creșterea ratei obezității în rândul tinerelor generații și creșterea incidenței de boli ce pot fi prevenite, avem nevoie să construim baze sportive multifuncționale care să încurajeze mișcarea.
Pentru a putea derula proiecte de anvergură pe fonduri europene, avem nevoie de specialiști care să fie pregătiți la cele mai înalte standarde ale Uniunii Europene.
În mandatul din legislativul european, îmi propun să facilitez accesul acestor specialiști la stagii de practică la Bruxelles, care să crească și să consolideze capacitatea de absorbție a fondurilor europene.
Traficul reprezintă principala sursă de poluare la nivel urban. Avem nevoie de o reformă a transportului în comun și adoptarea de mijloace de transport electrice, nepoluante.
Uniunea Europeană alocă fonduri dedicate pentru autoritățile locale, dându-le posibilitatea de a înnoi parcurile auto. Voi fi alături de autorități pentru a facilita tranziția către un transport în comun verde, eficient, curat și atractiv.
Administațiile locale digitalizate pot accelera absorbția de fonduri europene. Digitalizarea elimină corupția și aduce mai aproape de cetățeni serviciile esențiale la standarde înalte.
Mă voi implica activ în promovarea bunelor practici de la nivel European în UAT-urile din Argeș pentru digitalizarea rapidă și eficientă a administrațiilor locale.